Algemene informatie over FYM Nederland

Het Free Your Mind project in Sierra Leone

Met het plaatsen van verschillende handtekeningen werd in 2012 de Stichting Free Your Mind Nederland officieel opgericht. Sanne Haanraads is de voorzitter van deze stichting, welke zich inzet voor jongeren in Sierra Leone.

Opgeleid tot creatief therapeute wil Sanne haar kennis en kunde graag inzetten om jonge mensen te begeleiden, speciaal op plekken waar dit soort hulp extra welkom is. In 2011 is zij hiertoe gedurende tien maanden in Sierra Leone geweest en heeft daar samen met lokale jongeren het project Free Your Mind opgezet. Binnen dit project krijgen jonge mensen onder meer de kans om te communiceren over hetgeen ze mee hebben gemaakt tijdens de burgeroorlog.

Middels creatieve activiteiten zoals tekenen, muziek maken en rollenspellen wordt het voor de jongeren makkelijker gemaakt hun ervaringen te delen. Voor velen is dit de eerste keer dat ze hier een luisterend oor voor vinden. Binnen het project is er ook aandacht voor het ontwikkelen van algemene vaardigheden, zoals het leren omgaan met de computer en het beheersen van de Engelse taal.

Workshop 'Beeld jezelf uit in klei'

Free Your Mind in Nederland

In Salone, zoals de lokale bevolking hun land noemt, gaat het Free Your Mind project sinds het vertrek van Sanne gewoon verder. Om het project te professionaliseren en het werken aan een gezonde financi├źle structuur is ondersteuning vanuit Nederland wenselijk. De nu opgerichte stichting wil dat mogelijk maken. Samen werken we eraan om Free Your Mind een positieve invloed te laten zijn voor veel jonge mensen!

FYM Nederland zal zich de komende tijd alleen richten op het Free Your Mind project in Sierra Leone. In de statuten van de stichting is er wel rekening gehouden met de mogelijkheid dat er ook op andere plaatsen soortgelijke projecten opgezet kunnen worden.

Sanne geeft presentatie over Free Your Mind

Sanne2Salone

Voorafgaand aan de oprichting van FYM Nederland heeft Sanne haar inzet voor jongeren in Sierra Leone beschreven op de website 'Sanne2Salone'. Regelmatig heeft ze daar middels weblogs verslag gedaan van de voortgang van het project, dit vanaf 9 januari 2011. Nu de oprichting van FYM Nederland een feit is zullen er geen nieuwe weblogs meer verschijnen maar zullen nieuwe ontwikkelingen middels nieuwsbrieven van FYM Nederland bekend gemaakt worden aan geïnteresseerden. Wilt u deze nieuwsbrief ook ontvangen? Laat het ons weten via een mailtje aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Website Sanne2Salone

template joomla by JoomSpirit