Organisatie

Organisatiestructuur

De organisatie van stichting Free Your Mind Nederland kent de volgende algemene structuur.

Organisatiestructuur

Bestuursleden

Bestuursleden van FYM Nederland ontvangen geen financiële vergoeding voor hun inzet (wel voor gemaakte onkosten). De belangrijkste - immateriële - beloning bestaat uit het zien dat gedane inspanningen hier in Nederland een positief effect hebben op het leven van jonge mensen in Sierra Leone.

Momenteel bestaat het bestuur uit drie leden, waarbij er gekozen is om de taken van penningmeester en secretaris door één persoon uit te laten voeren. We streven ernaar het aantal bestuursleden uit te breiden om zodoende de aanwezige kennis en kunde te vergroten. Iets voor jou?


SanneSanne Haanraads (1985) - voorzitter

Reden om me in te zetten voor FYM nederland

Omdat ik heb ervaren dat een klein gebaar zoveel voor een ander kan betekent. “Dank je wel voor het luisteren” en “Wat fijn dat ik mijn verhaal bij je kwijt kon” zijn veel gehoorde reacties van jongeren die deelnamen aan mijn beeldende therapie lessen in Sierra Leone. Voor mijn gevoel had ik nog helemaal niks voor ze kunnen betekenen, maar zij gingen weg met een glimlach op hun gezicht. 

Persoonlijk doel als bestuurslid & eigen inbreng

FYM is voor mij op dit moment de manier om jonge mensen in ontwikkelingslanden te ondersteunen. Mijn doel is dan ook om deze stichting verder te ontwikkelen en promoten. Daarbij zal ik goed gebruik kunnen maken van de kennis en vaardigheden die ik opgedaan heb gedurende de opleidingen Sociaal Pedagogische Hulpverlening en Creatieve Therapie (richting beeldend). Ik hoop dat ik met mijn enthousiasme ook andere mensen kan motiveren om zich in te zetten voor jonge mensen. 

Verdere interesses

Ik krijg voldoening uit het inzetten van mijn vaardigheden om anderen te helpen. Naast Free Your Mind kan ik dat momenteel als klassenassistente in het speciaal basis onderwijs. Verder zie ik Free Your Mind niet als enige manier om jonge mensen in ontwikkelingslanden te ondersteunen. Graag zal ik mij ook in het veld actief willen inzetten en ik ben nu dan ook zoekende naar mogelijkheden daarvoor. Daarnaast vind ik het ter ontspanning heerlijk om creatief bezig te kunnen zijn, een boek te lezen, met vrienden gezellige activiteiten te ondernemen of even heerlijk te sporten. 

 

RenéRené Beemer (1965) - secretaris/penningmeester

Reden om me in te zetten voor FYM nederland

Sanne is mijn nichtje. Ik ben er trots op dat zij zich op deze manier in wil zetten voor jonge mensen, dat zij probeert de wereld een stukje mooier te maken. Ze kan dit makkelijker doen als er mensen zijn die haar hierbij ondersteunen, waarvoor ik graag een deel van mijn tijd in wil zetten.

Persoonlijk doel als bestuurslid & eigen inbreng

Sanne heeft samen met anderen een start gegeven aan een mooi project. Nu is het belangrijk ervoor te zorgen dat dit project zich kan ontwikkelen. Mijn doel is het professioneler maken van de organisatie, waarbij mijn inbreng zich zal concentreren op het aanbrengen van organisatorische structuren die dit mogelijk maken. Verdere inbreng bestaat uit: teksten formuleren, website beheren, fondsenwerven en in het algemeen meedenken over de te volgen koers.

Verdere interesses

Ik ben van mening dat de wereld een heel wat mooiere plek zou kunnen zijn, als wij als mens onze kennis en kunde hiertoe in zouden zetten. Mijn kleine bijdrage daaraan is mensen te informeren over eenvoudige stappen die zij zelf kunnen zetten. Zo stappen steeds meer mensen over op plantaardige voeding, goed voor henzelf, de dieren, de natuur en voor andere mensen. Om mensen hierover te informeren ben ik actief voor de veganisme vereniging.

 

SimoneSimone Bonfrer (1985) - algemeen bestuurslid

Reden om me in te zetten voor FYM nederland

Tja, wat is er gaver dan dat wat je bedenkt, ook echt uit te voeren? Wat startte als een afstudeeronderzoek samen met Sanne heeft naast een diploma uiteindelijk geresulteerd in deze nieuwe stichting. In november 2011 bezocht ik het FYM Salone project. Het was heel bijzonder om de jongeren en hun docenten zo enthousiast te zien. Het is fantastisch om te zien hoe FYM is uitgegroeid tot een plek waar jongeren dagelijks komen, om te leren en zich daardoor ontwikkelen. Het is een eer om hier een klein onderdeeltje van te zijn.

Persoonlijk doel als bestuurslid & eigen inbreng

Waar Sanne voor het avontuur gaat en op de voorgrond treedt, blijf ik het liefst op de achtergrond. Als algemeen bestuurslid richt ik mij op ondersteunende taken. Ik richt me op het werven van fondsen, denk mee over het geheel en ondersteun daar waar ik kan. 

Verdere interesses

De meeste dagen van de week ben ik druk in de weer. Ik werk als traject- en activiteitenbegeleider in de psychiatrie. Daarnaast ben ik soms bezig met scouting. Na me jaren lang als leiding en begeleider in te hebben gezet bij de scouting ben ik sinds september 2012 gestopt. Echt stoppen lukt natuurlijk nooit dus val ik, met veel plezier, soms nog in.

 

template joomla by JoomSpirit