Sanne terug na werkbezoek

Sanne is dit jaar drie maanden op werkbezoek geweest bij het FYM Project in Sierra Leone. Vrijdag 18 juli keerde ze veilig terug in Nederland.

Lees hieronder wat ze er zelf over schreef, in haar laatste column voor de krant.
Kopieën van al haar columns zijn te zien en te lezen in dit bericht.

Houtsnijwerk voor Sanne

Sanne Haanraads:

"Mijn tas is uitgepakt, mijn was is weer gedaan en ik ben al meerdere keren in de supermarkt geweest. Ik ben weer thuis en vind het heerlijk!!

Op de donderdag (17 juli) voor mijn vertrek ben ik al richting het vliegveld gereden. Dit aangezien ik de volgende ochtend op tijd zou vliegen en de dienstregeling van de veerboot niet betrouwbaar is. Het was een welkome verandering om bij de familie van Alpha te slapen. Ze hadden een groot huis omgeven met mangobomen en ze waren zeer gastvrij. Maar het meeste dat ik waardeerde was de stilte die daar heerste. Geen auto’s, geen schreeuwende mensen… nee, gewoon lekker stil. De volgende ochtend om 9:00 uur vertrokken uit Sierra Leone en rond 20:45 uur was ik weer in Nederland.

Ik merkte pas hoeveel ik bepaalde dingen gemist had toen ze weer tot mijn beschikking waren. Het was bijvoorbeeld ontzettend lekker om weer een warme douche te nemen en om zelf te kunnen koken. Hier in Nederland heb ik toch een heel ander gevoel van vrijheid dan in Sierra Leone. Het voelt goed om weer thuis te zijn en het is heerlijk om mijn vriend, familie en vrienden weer te zien.

Vanuit Sierra Leone krijg ik ook goede berichten. Whatsapp is wat dat betreft echt een goede uitvinding. Alpha (de directeur) vond het wel vreemd om in zijn eentje naar het FYM Centrum te rijden op de maandag na mijn vertrek, maar toen hij er eenmaal was werd hij blij verrast door de hoeveelheid jongeren die naar het centrum waren gekomen. Hij heeft de hele week veel lesgegeven en kon aan het einde van de week zelfstandig zijn verslagen invullen en opsturen.

Ik kijk terug op drie goede maanden waarin er veel duidelijk is geworden en ontwikkelingen in gang gebracht zijn. Voor zowel FYM Nederland als FYM Salone is het een nuttige reis geweest. FYM Nederland is weer beter op de hoogte van hoe het er in Salone aan toe gaat. En FYM Salone kan weer aan de slag met nieuwe kennis en duidelijke doelen. Samen zullen we ons blijven inzetten om de basis van jonge mensen te versterken voor de verbetering van hun toekomst.

Bedankt voor alle positieve reacties op de column. Het was weer erg fijn om iedereen op deze manier op de hoogte te kunnen houden."

template joomla by JoomSpirit