Sanne naar Sierra Leone

In het projectplan voor 2014 was voorzien dat Sanne terug zou gaan naar Sierra Leone. Na een goede voorbereiding is ze op 17 april vertrokken voor een periode van 3 maanden.

Sanne op SchipholHet is Sannes derde werkbezoek aan Sierra Leone. De vorige keer was in 2011 toen ze er voor maar liefst tien maanden is geweest. In die tijd heeft ze samen met Alpha Kamara het project Free Your Mind een officiële basis gegeven. Na Sannes vertrek is het project succesvol voortgezet door lokale jongeren.

doel van de reis
Voor dit jaar willen we de samenwerking met FYM Salone meer gaan formaliseren om zodoende duidelijker te kunnen zijn over de kosten en baten van het project. Alleen op deze manier kunnen we in Nederland verder kijken naar fondsen die het project willen ondersteunen. Het gaat niet alleen om het tonen van de goede wil, het gaat vooral ook om het tonen van de effectiviteit van het Free Your Mind project.

Het formaliseren heeft geleid tot het aangaan van een overeenkomst tussen FYM Nederland en FYM Salone (zie dit bericht). Ook de financiële rapportage vanuit Sierra Leone is sinds dit jaar gestandaardiseerd. Hierbij wordt gewerkt met een budget en rapportage per maand. Dit is om goed inzicht te houden in de uitgaven én om FYM Salone te leren werken met budgetten en rapportages. Dit wekt bij de lokale medewerkers nog wel eens de indruk dat we ze niet vertrouwen, dat we het alleen maar doen om ze te controleren. Nu Sanne ter plekke is wordt het makkelijker om de medewerkers van FYM Salone te laten zien dat het voeren van een goede administratie nodig is om het project ook in de toekomst voort te kunnen zetten.

In Nederland weten we dat de lokale mensen zich zonder twijfel met hart en ziel in willen zetten voor het project. Samen met Sanne zullen ze bekijken hoe het project versterkt kan worden.

huisvesting
Het vinden van betaalbaar onderdak in Freetown is een grote uitdaging. Je zou denken dat in een arm land als Sierra Leone dat huisvesting goedkoop zou zijn. Niets is minder waar! Dit was een les die Sanne op haar eerste reizen al goed heeft geleerd. Ze is nu dan ook blij een betaalbare kamer te hebben gevonden, bij mensen in huis, niet ver weg van waar Alpha woont. Onderstaande plaatjes tonen het huis aan de buitenzijde en haar uitzicht.

Sanne woonruimte van buiten    Sanne uitzicht

op de hoogte blijven van Sannes belevenissen
Op deze website zullen we slechts beperkt nieuwe berichten plaatsen over Sannes verblijf in Sierra Leone. Wil je op de hoogte blijven van wat ze daar allemaal beleeft, volg dan de pas aangemaakte Facebook-pagina van FYM Nederland (zie hier). Deze is door iedereen te bekijken, dus ook als je zelf geen Facebook-account hebt. Wil je een reactie geven op wat Sanne daar vermeldt, dan zul je wél een account moeten hebben. (Deze kun je gratis aanmaken bij Facebook.)

 

template joomla by JoomSpirit