Ebola in Sierra Leone

De huidige uitbraak van ebola is levensbedreigend voor de mensen in Sierra Leone.
(Bijgewerkt t/m 14-12-2014.)

Landenkaart met virusuitbraak (14-08-2014)

De uitbraak is in december 2013 begonnen in Guinea, een buurland ten noorden van Sierra Leone. Het duurde tot maart 2014 voordat de uitbraak als zodanig werd herkend. Tegen die tijd was de ziekte ook aanwezig in Liberia en Sierra Leone. Het tegengaan van de verspreiding wordt bemoeilijkt door lokale gebruiken en door het niet goed geïnformeerd zijn van de bevolking.

eigen berichten van Free Your Mind
Sanne Haanraads (voorzitter van FYM Nederland) is in Salone op werkbezoek geweest van medio april tot medio juli 2014. Zij heeft een directe kijk gehad op hoe men lokaal op de ziekte heeft gereageerd.

> Lees hier haar verhaal van 14-08-2014.

Alpha Kamara (directeur van FYM Salone) woont in de hoofdstad Freetown, waar men steeds meer te maken krijgt met ebola. Hij is begonnen updates te schrijven over de invloed van ebola op het leven in zijn land.
(Let vooral op wat hij probeert te vertellen en minder op de stijl waarin het geschreven is.)

> 16-08-2014 : Uitgebreid eerste verhaal.
> 22-08-2014 : Update, licht positief over aantal gevallen, negatief over vluchtende dokters.


update 10-12-2014
De uitbraak is nog steeds niet onder controle. Sierra Leone is nu het land met het hoogste aantal gerapporteerde gevallen van ebola. Het gaat om 7.897 mensen die besmet zijn geraakt met het virus, waarvan er inmiddels 1.768 zijn overleden. Hieronder bevinden zich ook 10 lokale doktoren. Het zorgpersoneel heeft al meerdere keren gestaakt voor betere werkomstandigheden en beloning.

Het FYM Project ligt momenteel helemaal stil door de uitbraak van ebola. 

template joomla by JoomSpirit