Duits bezoek in Salone

“Hallo, mijn naam is Raik Becker en ik ga in maart voor drie weken naar Sierra Leone. Op de website van stuff your rucksack vond ik wat informatie over Free Your Mind en ik vroeg mij af of ik nog iets voor jullie kon betekenen?”

Een mailtje met deze strekking vond ik begin dit jaar in het online postvak van Free Your Mind Salone. Na wat mail contact te hebben gehad met Raik kwam ik erachter dat hij in Duitsland woont, werkt aan de universiteit van Duisburg-Essen en gestudeerd heeft aan de technische universiteit in Dresden. Hij zou naar Sierra Leone gaan en wilde graag enkele linialen en schriftjes ‘in zijn rugzak stoppen’ voor FYM. Natuurlijk vond ik dit een goed idee en heb hem de contactgegevens van Alpha Kamara gestuurd. Alpha vond het ook helemaal super dat Raik langs zou komen en zou ervoor zorgen dat hij een goede indruk van FYM zou achterlaten bij hem.

Raik met enkele FYM vrijwilligers

Na zijn tocht op de fiets door bepaalde delen van Sierra Leone kreeg ik een mailtje van hem met daarin zijn ervaring. Ik heb echt een hele fijne tijd gehad in Sierra Leone en heb er iedere minuut van genoten. De mensen zijn erg vriendelijk en makkelijk benaderbaar wat de communicatie met hen makkelijker maakt. Wat me verbaasd heeft was dat de gastvrijheid veel beter was dan in enkele andere Afrikaanse landen waar ik geweest ben. Aangezien ik op de fiets was kon ik niet altijd een stad of dorp bereiken waar een guest house zat. Hierdoor was ik aangewezen op de locale bevolking. Ik moet bekennen dat slapen in het huis van de chief helemaal geen onplezierige ervaring was.

Raik heeft in Sierra Leone het FYM project bezocht. Hij is in het FYM Centrum geweest en heeft een les met de kinderen in Kroo Bay bijgewoond. Dit was zijn reactie: Het was een unieke kans voor mij en ik wil iedereen die ik daar ontmoet heb dan ook bedanken. Het FYM team heeft mij laten zien hoe het programma in elkaar zit en ik heb een les bijgewoond in Kroo Bay. Beide hebben zeker indruk op mij gemaakt. 
Zelf ben ik niet zo’n fan van hulp van buitenaf, maar bij FYM heb ik gezien dat deze jongeren en kinderen echt baat hebben bij het programma en hulp nodig hebben van anderen om het draaiende te houden. Daarom wil ook ik graag helpen.

Samen hebben we gebrainstormd over wat de beste manier zou zijn om FYM te helpen. Raik heeft besloten om samen met wat collega’s spullen te gaan verkopen en dat geld op te sturen naar FYM. Wij wensen hem succes en hopen natuurlijk dat hij makkelijk van zijn spullen afkomt en er zo voor kan zorgen dat FYM zich verder kan ontwikkelen. Alvast bedankt Raik!!

Raik en Alpha met kadootjes

 

template joomla by JoomSpirit