Whatsapp voor FYM Salone

Om beter en directer contact te kunnen hebben met FYM Salone zijn we in oktober gestart met het gebruik van Whatsapp. De eerste ervaringen stemmen ons enthousiast!

Al langere tijd kijken we naar mogelijkheden om in directer contact te staan met FYM Salone. Eén van onze wensen is om regelmatig foto's te kunnen tonen op onze website, van de activiteiten in Sierra Leone. Het versturen van foto's via e-mail bleek telkens weer lastig, omdat de internettoegang bij internetcafés vaak te lijden had onder slechte weersomstandigheden. In Sierra Leone is men hier gevoelig voor omdat ze gebruik maken van satellietverbindingen.

Vanaf eind oktober gebruikt men bij FYM Salone nu een smartphone, zodat we via Whatsapp berichten en foto's uit kunnen wisselen. Als eerste is hier gebruik van gemaakt voor het bericht over een gedoneerde videocamera. Zowel in Nederland als in Sierra Leone zijn we enthousiast over de mogelijkheden die het communiceren via Whatsapp ons biedt!

Bekijk hier beelden vanuit Freetown, gemaakt met deze smartphone.

De smartphone die nu gebruikt wordt is een Huawei Y300. Deze is snel, heeft een lange accuduur, maakt goede kwaliteit foto's én is te koop voor minder dan 100 euro. Een prima toestel voor een bescheiden prijs.

Smartphone voor FYM Salone (Huawei Y300)

(De smartphone is gedoneerd door één van de bestuursleden van FYM Nederland.)

template joomla by JoomSpirit