Internet via smartphone

Sinds enige tijd kunnen we nu makkelijk berichtjes en foto's uitwisselen via de Whatsapp. Zou de smartphone ook ingezet kunnen worden om een computer te koppelen aan internet?

Als je kijkt naar de technische mogelijkheden van een smartphone dan is het antwoord gelijk ja. Als je toegang hebt tot internet dan kun je met je smartphone een draadloos netwerk opzetten rondom je telefoon. Een computer in de buurt van je telefoon kan dan verbinding maken met dit netwerk en zo toegang krijgen tot internet. Dit kan draadloos of bedraad.

Momenteel proberen we op deze manier computers van FYM Salone te koppelen aan internet. Om op deze manier eenvoudiger bestanden uit te kunnen wisselen, zoals opgestelde projectplannen en financiële rapporten. Het verschil in ervaring met dit soort koppelingen maakt het lastig om het werkend te krijgen. Tegelijk vormt het ook een mooie uitdaging!

Het gebruik van Whatsapp geeft in ieder geval de mogelijkheid om afbeeldingen te sturen zoals onderstaand plaatje. Hiermee kunnen we een stukje uitleg geven dat gelijk te zien is op een smartphone bij FYM Salone.

Connecting a computer to internet via a smartphone

 

template joomla by JoomSpirit