Certificaat Special Court

Onlangs heeft FYM Salone een officieel certificaat gekregen als dank voor het werk dat zij in 2012 heeft gedaan voor het Sierra Leone-tribunaal.

Het Sierra Leone-tribunaal is een onafhankelijk strafhof dat de taak heeft de misdrijven te berechten die zijn gepleegd tijdens de burgeroorlog in Sierra Leone (1991-2002). De officiële naam is "Special Court for Sierra Leone" (SCSL), wat bij FYM Salone voor het gemak verkort wordt tot "Special Court". Het heeft zijn zetel in de Sierra Leoonse hoofdstad Freetown.

Symposium in 2012
Op 11 februari 2012 heeft FYM Salone een eendaags symposium georganiseerd voor Special Court. Hierin hebben ze verschillende jongeren én ouderen in de wijk Kongo Town bij elkaar geroepen en informatie gegeven over het proces van Charles Taylor. Deze man heeft verschrikkelijke dingen gedaan tijdens de oorlog en werd hiervoor in 2012 berecht bij het internationaal gerechtshof in Den Haag. Special Court in Sierra Leone hield de mensen op de hoogte door verschillende kleine organisaties te vragen bijeenkomsten te organiseren die zij dan financierden. Bij iedere bijeenkomst zat een vertegenwoordiger van Special Court om ervoor te zorgen dat er geen onjuiste informatie doorgegeven werd.

Het symposium is destijds goed verlopen. Alpha was best wel zenuwachtig omdat dit één van de eerste projecten was die hij grotendeels zelf organiseerde en hij moest ook nog een speech houden. Gelukkig heeft hij het er goed van afgebracht, hebben ze veel jongeren bij elkaar kunnen krijgen en hebben ze veel informatie kunnen verspreiden. FYM is hierna op de lijst gezet met organisaties die informatie mogen verspreiden zodra het proces van Charles Taylor ten einde zou zijn. Een teken dat Special Court ook best wel tevreden was.

Eendaags symposium voor SCSL, georganiseerd door FYM Salone

Certificaat
Als blijk van waardering heeft FYM Salone onlangs een officieel certificaat gekregen. Je ziet het hieronder. Klik erop voor een grotere versie, staand op een toetsenbord. Al met al een mooie prestatie van FYM Salone!

Officieel certificaat van SCSL als dank voor FYM Salone

 

template joomla by JoomSpirit