Bestanden via smartphone

De smartphone zorgde al voor snellere communicatie, door het gebruik van Whatsapp. Nu is het ook gelukt er bestanden mee te versturen.

De afgelopen weken hebben we gekeken hoe we op een eenvoudige manier bestanden kunnen uitwisselen tussen FYM Nederland en FYM Salone. Er is immers geen internet bij het FYM Centrum en voor het verzenden van bestanden moest men voorheen naar een internetcafé. Inmiddels hebben we een methode gevonden om het te doen met alleen de smartphone.

De opzet was om op eenvoudige wijze Word en Excel bestanden uit te kunnen wisselen. Denk hierbij aan opgestelde projectplannen en aan een verantwoording van de uitgaven. Deze bestanden worden vanuit Nederland nu verstuurd als bijlage bij een e-mail. Deze e-mail is door FYM Salone te lezen op de daar aanwezige smartphone. De bijlage is eenvoudig te downloaden naar een aangesloten computer. Voor het versturen van bestanden naar Nederland zet FYM Salone deze nu eerst via een kabeltje in het geheugen van de smartphone, waarna ze als bijlage worden verstuurd via de e-mailfunctie. Deze methode werkt relatief eenvoudig.

Eerder is gekeken of we een computer bij FYM Salone via de smartphone met internet konden verbinden. Hiervoor is de internetsnelheid van de smartphone echter te laag. Bovendien gaat de computer daar dan zelf ook gebruik van maken, bijvoorbeeld om updates van Windows op te halen. Als we de computers willen koppelen met internet zal waarschijnlijk het aanschaffen van een apart modem nodig zijn.

Bestanden versturen via smartphone

template joomla by JoomSpirit